Matematik

Reducering

28. august 2020 af Planteelsker - Niveau: B-niveau

Hvordan reducerer jeg (a+b)^2 - b*(a+b)?

Har virkelig brug for hjælp. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2020 af Mathias7878

Benyt den velkendte kvadratsætning

(a+b)^2 = a^2+b^2+2ab

og at man ganger en faktor ind i en parentes ved at gange faktoren med hvert led inde i parentesen

-b \cdot (a+b) = -b \cdot a + (-b) \cdot b

- - -

 

 


Svar #2
28. august 2020 af Planteelsker

Er svaret så a^2 + ab?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2020 af Mathias7878

(a+b)^2 - b \cdot (a+b) = a^2+b^2+2ab - b \cdot a + (-b) \cdot b = a^2 + b^2 + 2ab -ab -b^2 = a^2+ab

som du også har fået, så ja, svaret er korrekt! :) 

- - -

 

 


Svar #4
28. august 2020 af Planteelsker

Okay mange tak :)) 


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.