Matematik

Hjælp til forståelse af opgave

29. august 2020 af pern965a (Slettet) - Niveau: A-niveau

Givet er funktionerne

f(x) = -0,5x2 + 1.5x + 6

g(x) = -0,5x + 5

Bestem x således g(x) < f(x)

Håber nogle vil hjælpe mig med at forstå hvad jeg skal gøre for at kunne løse opgaven :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll} g(x)<f(x)\\\\ -0.5x+5<-0.5x^2+1.5x+6\\\\ 0.5x^2-2x-1<0&\textup{hvis graf har grenene opad og er negativ mellem}\\&\textup{r\o dderne.}\\\\ 2-\sqrt{6}<x<2+\sqrt{6} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til forståelse af opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.