Matematik

hvordan kommer grafen til at se ud

30. august 2020 af August25 - Niveau: A-niveau

Jeg skal finde ud af hvordan ligning kommer til at se ud på en skitse, men har lidt svært ved at finde frem til hvordan den nu skal se ud.

• Dm(f) = {x ∈ R|x ?= −6 ∧ x ?= 6}

• f(−11) = 0, f(−7) = 0 og f(−3) = 0

• f(0) = 2

• f(x) > 0 i intervallerne ] − 11 ; −7[, ] − 3 ; 6[ og ]6 ; ∞[

• f ′ (−9) = 0, f ′ (0) = 0 og f ′ (9) = 0

• f er voksende i intervallerne ] − ∞ ; −9], ] − 6 ; 6[ og ]9 ; ∞[


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2020 af ringstedLC

1. - Dm(f) giver afgrænsninger på x-aksen.

2. og 3. - Fire stk. funktionsværdier ≈ støttepunkter, de tre første er tilmed rødder.

4. - Grafen ligger over y-aksen i intervallerne.

5. - Tre stk. ekstrema (min./maks.).

6. - Tre intervaller, hvor ' > 0.

Tegn støttepunkter og ekstrema med to forskellige farver.

Ved at sammenholde 5. og 6., kan det bestemmes i hvilke intervaller, f aftager.

NB. Vedhæft et billede af opgaven, så der ikke kommer "?" i teksten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2020 af ringstedLC

#1: Rettelse

5. x-værdien af tre stk. ekstrema (min./maks.).

Tegn støttepunkter og ekstrema-akser med to forskellige farver.


Skriv et svar til: hvordan kommer grafen til at se ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.