Matematik

Andengradsligning

31. august 2020 af MimiJac - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med at løse denne ligning.

x^2-4x-60=0

Jeg har defineret at a=1, b=-4, og c=-60

Diskrimanten finder jeg ved at indsætte de definerede i formlen d=-4^2-4*1*-60

d=224

x=\frac{4+\sqrt{224}}{2*1}=9,48331

Men når jeg prøver at regne den ud på Mathway bliver resultatet x=6,-10

Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2020 af Capion1

Koefficienten til x hedder (- 4).   (- 4)2 = 16


Svar #2
31. august 2020 af MimiJac

ja okay.

Når jeg prøver at regne det på den måde bliver resultatet -6,10

men det korrekte er 6,-10

Hvad går der galt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2020 af janhaa

#2

ja okay.

Når jeg prøver at regne det på den måde bliver resultatet -6,10

men det korrekte er 6,-10

Hvad går der galt?

x = -6, x = 10


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2020 af mathon

Der er ikke noget galt. Din løsning er rigtig, men din mening om/facitlisten er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2020 af mathon

Der er ikke noget galt. Din løsning er rigtig, men din mening om det rigtige/facitlisten er forkert.


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.