Matematik

1.D2.3 N(t) forskrift

05. september 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Hvilken måde kan man bruge til at bestemme forskriften for N?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2020 af Jones2929

Du har de to punkter (3, 300) og (14, 4000), hvilket giver dig x1 = 3, x2 = 1400, y1 = 300 og y2 = 4000.

Brug formel 100 og 101 i din formelsamling: https://emu.dk//sites/default/files/2019-02/Formelsamling-Matematik-A---stx-2018%20(4).pdf til at bestemme en forskrift på formlen f(x) = b*a^x


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2020 af peter lind

Det er en ret linje så det er en lineær funktion. Se din formelsamling formel 62-64 side 13


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2020 af Jones2929

#3

Hej Peter.

Du er helt klart klogere end jeg er, men det nævnes i opgaven, at observationerne ses på enkeltlogaritmisk papir. Desuden skal man finde fordoblingstiden, hvilket gøres med eksponentielt voksende funktioner.

Er du sikker på, at det er en lineær funktion


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2020 af peter lind

Jeg overså at det var på enkeltlogaritmisk papier. Så er det en eksponentiel funktion og så skal du bruge

formel 104-108 på side 20 i din formelsamling


Svar #6
06. september 2020 af javannah5

#1
Du har de to punkter (3, 300) og (14, 4000), hvilket giver dig x1 = 3, x2 = 1400, y1 = 300 og y2 = 4000.

Brug formel 100 og 101 i din formelsamling: https://emu.dk//sites/default/files/2019-02/Formelsamling-Matematik-A---stx-2018%20(4).pdf til at bestemme en forskrift på formlen

Er x2 ikke 14

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2020 af Jones2929

#6

Undskyld. x2 = 14


Skriv et svar til: 1.D2.3 N(t) forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.