Matematik

HJÆLP!!!!!!

05. september 2020 af katrin1334 - Niveau: A-niveau

Hej, er der en som kan hjælpe med med at tegne denne graf, jeg forstår nemlig ikke helt, hvordan jeg skal tegne den. 

Tegn grafen for en funktion f , der opfylder følgende:

Vm( f ) = [0;7]

 f (1) = 4
f ′(3) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2020 af Capion1

y = (x - 3)2     for   3 - √7 ≤ x ≤ 3 + √7
(Er kun en blandt mange).


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2020 af ringstedLC

Af betingelserne kan du udlede:

\begin{align*} Vm\,(f) &= \left [ 0;7 \right ]\Rightarrow 0\leq f(x)\leq 7 \\ f'(3) &= 0\Rightarrow f(3)=0\vee f(3)=7 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2020 af Capion1

Prøv også:
y = - 1/4(x - 3)3 + 2    for        3-\sqrt[3]{20}\leq x\leq 5


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2020 af Capion1

Eller denne:
f(x)=\left\{\begin{matrix} 4x\: \: \:\: \: 0\leq x\leq \frac{7}{4}\\7\: \: \: \: \: \frac{7}{4}< x\leq 3 \end{matrix}\right.


Svar #5
06. september 2020 af katrin1334

Tak. Men jeg forstår stadigvæk ikke hvordan jeg skal tegne den.

Skriv et svar til: HJÆLP!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.