Matematik

Diff-Ligniner

06. september 2020 af DeepOcean - Niveau: A-niveau

Hej Alle ..

Jeg har føglende opgaver, jeg har løst nogle del af den men ikke hele ..måske nogle kan hjælpe lidt og se om jeg har gjorde rigtigt? Tak på forhånd.

""  

Vi betragter 5 modeller for væksten af en bestemt bambusart.

Bambusplanterne af denne art bliver i gennemsnit 300 cm høje, når de er udvoksede.

Model 1 :Væksthastigheden antages proportional med den øjeblikkelige højde

Model 2:Væksthastigheden antages konstant

Model 3:Væksthastigheden antages proportional med tiden

Model 4:Væksthastigheden antages proportional med hvor meget planten mangler i at være udvokset

Model 5:Væksthastigheden antages proportional med såvel den øjeblikkelige højde samt med hvor meget den mangler i at være udvokset ""

a) Opstil en differentialligning for hver model.

svar:  model 1: dh/dt  = k h

         model2 : dh/dt = k(konstant)

         model3: dh/dt= k t 

          model4 : dh/dt = k(h-h0)

           model4 :dh/dt = kh(h-h0)

Har jeg opstillet diff.Ligning er rigtige? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2020 af Anders521

#0 Hvis du med proportionalitet mener ligefrem proportionalitet, så ville jeg mene, at modellerne er korrekte. 


Svar #2
07. september 2020 af DeepOcean

ja der er jeg mener


Skriv et svar til: Diff-Ligniner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.