Matematik

Lineær sammenhæng

09. september 2020 af Alex619 - Niveau: C-niveau

Hejsa! Jeg har et problem med følgende spørgsmål:

Undersøg om der er tale om en lineær sammenhæng, og hvis der er, så skriv ligningen op på formen y = ax + b

Anton er 5 år gammel og samler på lejetøjsbiler. Hver måned siden han blev 2 år, har han fået en ny lejetøjsbil af sin bedstemor.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2020 af AMelev

Da antallet af biler har en fast tilvækst pr. md. er der tale om lineær sammenhæng (efter Antons 2 års fødselsdag).

x = antal mdr. efter Anton blev 2 år
y = antal biler
Model: y = a·x + b

Benyt betydningen af konstanterne a og b til at fastlægge deres værdier.
Se evt. figuren ved (42) side 10 i din formelsamling.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2020 af Capion1

# 0
En "lejetøjsbil" må være en bil lavet af tøj, som man lejer eller udlejer.
Antons bedstemor lejer nok ikke legetøjsbilerne, men giver dem til Anton.


Skriv et svar til: Lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.