Matematik

Lineær funktion

09. september 2020 af merl0117 - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg sidder med disse 2 spørgsmål i en matematik aflevering.

Tabellen viser udviklingen i den årlige brevmængde sendt med post i Danmark for perioden 2000-2015

Årstal: 2000,2005,2010, 2015.

Årlige brevmængde i mio: 1450, 1200, 900,450.

i en model kan udviklingen i den årlige brevmængde sendt med post i Danmark beskrives ved en lineær sammenhæng .

y= a.x+b 

hvor y betegner den årlige brevmængde sendt med post i danmark ( målt i mio.) til tidspunktet x (målt i år efter 200)

a) benyt tabellens data til at bestemme a og b

b) beskriv , hvad konstanten a og b fortæller om  udvilingen i brevmængde sendt med post i Danmark.

c) benyt modellen til at bestemme det årstal, hvor den årlige brevmængde sendt med post i danmark når under 100 mio. breve

håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2020 af mathon

Foretag lineær regression på dine tabel-DATA.


Svar #2
09. september 2020 af merl0117

hvad er svaret til opgave b så?


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. september 2020 af mathon

       \small \begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{lllll} y=-66x+1495 \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. september 2020 af mathon

       \small \small \begin{array}{lllll} b)\\& \begin{array}{lllll} -66 \textup{ fort\ae ller at brevm\ae ngden i \aa rr\ae kken }2000-2015 \textup{ i gennemsnit mindskedes med 66}\\\textup{ mio breve pr \aa r.}\\\\ 1495 \textup{ er }1495\textup{ mio. breve i \aa r 2000}. \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.