Matematik

Algebraisk ligningsløser?????????

11. september 2020 af lukaa - Niveau: B-niveau

En sød sjæl, som kan hælpe????<3

En funktion f er bestemt ved

f(x)=x^3 −7,5x^2 +12x+20,5

Det oplyses, at grafen for f har ét skæringspunkt P med førsteaksen. Tangenten til grafen for f i punktet P benævnes l.

a) Benyt en algebraisk ligningsløser i et værktøjsprogram til at bestemme førstekoordinaten til P.

b) Bestem en ligning for l.
c) Bestem den spidse vinkel, som l danner med førsteaksen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2020 af peter lind


Brugbart svar (4)

Svar #2
11. september 2020 af peter lind

a) Løs ligningen f(x) = 0

b) se formel 121 side 23 i din formelsamling

c) hældning = tan(α)


Svar #3
12. september 2020 af lukaa


Svar #4
12. september 2020 af lukaa

#2

a) Løs ligningen f(x) = 0

b) se formel 121 side 23 i din formelsamling

c) hældning = tan(α)

Tusinde tak Peter. Kan du eventuelt tjekke billedet og skrive om det er rigtigt?

Svar #5
12. september 2020 af lukaa

I forhold til b når jeg sætter mit førstekoordinat (-1) ind så får jeg ikke et korrekt resultat.(?)


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. september 2020 af peter lind

a)  Dit CAS værktøj regner rigtig

b) du må komme komme med en forklarin på hvad du har gjort for  at jeg kan svare på de


Svar #7
12. september 2020 af lukaa

#6

a)  Dit CAS værktøj regner rigtig

b) du må komme komme med en forklarin på hvad du har gjort for  at jeg kan svare på de

Jeg benytter formlen 121 på side 23. Hvor jeg sætter -1 ind på x0 plads. På billedet kan det ses.


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. september 2020 af peter lind

Der skal stå f'(-1) ikke f(-1) og til slut skal der så f(-1) ikke (-1)


Svar #9
12. september 2020 af lukaa

#8

Der skal stå f'(-1) ikke f(-1) og til slut skal der så f(-1) ikke (-1)

det bliver: y=-x-1 er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. september 2020 af peter lind

nej. Se grafen om der er noget galt

Beregn først f'(x)

indsæt dernæst x=-1 i f'(x) og regn ud

Indsæt dernæst de fremkomne tal i formlen uden at regne noget ud

reducer dernæst


Svar #11
12. september 2020 af lukaa

#10

nej

Beregn først f'(x)

indsæt dernæst x=-1 i f'(x) og regn ud

Indsæt dernæst de fremkomne tal i formlen uden at regne noget ud

reducer dernæst

Tror ikke lige jeg kan fange den. Beregningen af f(x) var det ikke -1?


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. september 2020 af peter lind

Nej. Det er løsningen til ligningen f(x) = 0

Du skal først beregne f'(x) alså den afledede af f(x)


Svar #13
12. september 2020 af lukaa

#12

Nej. Det er løsningen til ligningen f(x) = 0

Du skal først beregne f'(x) alså den afledede af f(x)

Men hvordan kan jeg beregne det uden oplysninger om tangenten?


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. september 2020 af peter lind

se #10


Svar #15
12. september 2020 af lukaa

#14

se #10

Det jeg ikke er med på er hvordan jeg kan beregne f(x). Jeg forstår godt hvad jeg skal efter følgende, men ikke lige det med at beregne f(x).(?):)


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. september 2020 af peter lind

Brug dit CAS værktøj  Jeg formoder du mener f'(x) og ikke f(x) som du skriver


Svar #17
12. september 2020 af lukaa

#16

Brug dit CAS værktøj  Jeg formoder du mener f'(x) og ikke f(x) som du skriver

Skal jeg gøre det ud fra funktionens ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #18
12. september 2020 af peter lind

Funktionen er ikke en ligning; men selvfølgelig skal du bruge funktionen.


Svar #19
12. september 2020 af lukaa

#18

Funktionen er ikke en ligning; men selvfølgelig skal du bruge funktionen.

Kan du måske hjælpe mig lidt igang ift hvad jeg skal starte med at skrive?:)


Brugbart svar (0)

Svar #20
12. september 2020 af peter lind

Nej. Det kan jeg ikke. Jeg kender ikke dit CAS værktøj. Du burde selv kende den og ellers må du hellere lære det i en fart

Du kan også bruge formlerne i din formelsamling


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.