Matematik

lineære funktioner

12. september 2020 af Kathrine9087 - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg har lige et spørgsmål til lineære funktioner.

Den lineære funktion som går i gennem punkterne (-2,3) og (2,11)

1. beregn forskriften for f

2. beregn funktionsværdien i 10 dvs. udregn f(10)

Håber nogen vil hjælpe !


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2020 af peter lind

f(x) = ax+b

1) a = (y2 - y1)/(x2-x1)  b = y1 -a*x1

2) Sæt x = 10 i funktionsudtrykket og beregn


Skriv et svar til: lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.