Matematik

renteregning

17. september 2020 af Teriperry - Niveau: B-niveau

jeg kan simpelthen ikke forstå hvad jeg gør forkert i denne opgave. jeg kan ikke få det til at virke på excel, så er der nogen der kunne hjælpe mig med det?:)

Hvis du sætter K0=2.000- DKK i banken til en årlig rente r=5%,

a) Se videoen “Excel eksempel på beregning af Rentes Rente”

b) Med baggrund i det videoen skal du lave en Excel model der viser år for år i 15 år hvor meget det indsatte er vokset til. Renten og K0 skal kunne ændres i modellen

c) På baggrund af din model hvornår er beløbet vokset til det dobbelte


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2020 af Moderatoren

Prøv at sætte din excel-fil ind, så kan man måske se, hvad der gør, at det ikke virker


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2020 af mathon

       \small \begin{array}{lllll} \textup{Tid for bel\o bsfordobling:}&1.05^x=2\\\\& \begin{array}{lllll} \log(1.05)\cdot x=\log(2)\\\\ x=\frac{\log(2)}{\log(1.05)}=14.2\;(\textup{\aa r}) \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2020 af AMelev

#0 Har du sørget for at "låse" rentesatsen med $ i fomlen, hvor du beregner rentebebeløbet, så rækkenummeret ikke ændres, når du kopierer ned?

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: renteregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.