Matematik

Statistik

19. september 2020 af MatteTeenDk (Slettet) - Niveau: 8. klasse

En klasse med 20 elever tales der dagligt i mobiltelefon 30 timer i alt. 11 af eleverne taler hver i mobiltelefon 2 timer om dagen.

Hvad er den gennemsnitlige taletid pr. elev?

Hvad er typetallet for observationerne?

Ved ikke hvordan jeg finder ud af det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2020 af ringstedLC

\begin{align*} \text{Taletid}_{\,\text{snit}} &= \frac{\text{Taletid}}{\text{Antal}} \end{align*}

Typetallet er den observation, der forekommer oftest. Tip: Der kan ikke være nogen observationer, der forekommer mere end 11 gange.

Se mere: https://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/statistik-og-sandsynlighed/statistik

NB. Profil og niveau passer ikke sammen på dine tråde.


Svar #2
19. september 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

#1 Ok, så Taletidsnit  = (30)/20 =1,5 ?

Typetallet er 11 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. september 2020 af ringstedLC

Gennemsnitlig taletid = 1.5 timer ≈ 1:30 timer

Nej til typetallet.


Svar #4
19. september 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

#3 Jeg tænker typetallet er 2.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2020 af ringstedLC

#4: Korrekt.


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.