Matematik

parameter

20. september 2020 af adam64 - Niveau: B-niveau

jeg ved slet ikke hvad parameter er og forstår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2020 af mathon

         \small \begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{lllll} \textup{parameterfremstilling:}&\begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 10\\0 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 0\\1 \end{pmatrix}\quad t\in\mathbb{R} \end{array} \end{array}


Svar #3
20. september 2020 af adam64

kan du komme med facit


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2020 af ringstedLC


Svar #5
20. september 2020 af adam64

jaer men det eneste jeg får afvide er at x=10


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2020 af ringstedLC

#5: Forslag: Tegn linjen lx = 10. Det giver en linje, der er parallel med y-aksen og som skærer x-aksen i punktet (10,0).

Parameterfremstillingen for linjen kræver også en retningsvektor. En retningsvektor for en linje er parallel med linjen. Den "peger" i linjens retning. Da l er parallel med y-aksen vælges vektoren (0,1). Tegn den.

Til fremstillingen har du et punkt og en retningsvektor. LInjen kan så beskrives som de punkter (x,y), der opfylder:

\begin{align*} \binom{x}{y} &= \underset{\text{Fast\,punkt}}{\underbrace{\binom{10}{0}}} +\underset{Parameter}{\underbrace{t}}\cdot \underset{\text{Vektor}}{\underbrace{\binom{0}{1}}}\;,\;t\in\mathbb{R} \end{align*}

Man har således beskrevet linjen som flytninger af det faste punkt med alle værdier af t ganget med vektoren.


Skriv et svar til: parameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.