Matematik

lineære funktioner

21. september 2020 af Kathrine9087 - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg sidder med en presset opgave i mat håber nogen kan hjælpe

i forbindelse med optagelse på College i USA skal der aflægges en særlig test. Resultaten af testen afgives ved testtal. Følgende tabel viser testtallene i matematik for nogle udvalgte år.

Årstal: 1963= 500
1967= 492
1970= 488
1974= 480
1977= 470

udfyld denne tabel

årstal         antal år efter 1963(x)           testtal f(x)¨


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2020 af PeterValberg

årstal giver vel sig selv (1963, 1967, 1970...)
antal år EFTER 1963 er vel også indlysende (0, 4, 7, ....)
testtallene må jo så være de givne værdier for de aktuelle år (500, 492, 488, ....)

Det skal du så bare opstille i en tabel

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2020 af Moderatoren

Hvad har du prøvet på? Hvor sidder du fast?


Svar #3
21. september 2020 af Kathrine9087

årstal er jo givet dvs 500, 492

antal år efter 1963 er det så bare sige hvor mange år der er mellem 1963 og 1967 og det samme med de andre


Svar #4
21. september 2020 af Kathrine9087

så staår der i opgaven 

indsæt de sidste to kolonner i et regneark i geogebra og lav lineære regression

hvad er de sidste to kolonner så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2020 af PeterValberg

x (år efter 1963)
y = f(x) altså testtallene

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Skriv et svar til: lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.