Matematik

stamfunktion

28. september 2020 af casparolsen233 - Niveau: A-niveau

hvad er stamfunktionen til 8x? er det 4x^2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2020 af Mathias7878

Ja, det er rigtigt, fordi 

\int 8x \, dx = \int 8x^1 \, dx = 8 \cdot \frac{1}{1+1}\cdot x^{1+1} + k = 4x^2+k

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2020 af janhaa

I=\int 8x\,dx=4x^2+c


Svar #3
28. september 2020 af casparolsen233

tusind tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2020 af AMelev

#0 Det er  helt OK at benytte CAS til tjek, det er lettere end at skulle oprette en tråd her.

Du skal dog lige være obs på, at CAS returnerer den stamfunktion, hvor konstanten er 0, så konstanten skal du selv huske.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2020 af ringstedLC

#0: Kontrol:

\begin{align*} \left ( 4x^2 \right )' &= 4\cdot 2x^{2-1}=8x \\ \left ( 4x^2+k \right )' &= 4\cdot 2x^{2-1}+0=8x \end{align*}


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.