Andre fag

Er disse sætninger transitive eller intransitive?

30. september 2020 af sommer2004 - Niveau: C-niveau

Har brug for hjælp i forhold til transitive og intransitive sætninger

"Efter timen satte vi stolene op på bordene" = intransitivt

"Der hænger flotte billeder på væggen, og deer er blomster i vaserne" = transitivt

Er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2020 af Eksperimentalfysikeren

Nej, I den første er "stolene" genstandsled. I den anden er der ingen genstandsled. Derfor er den første transitiv og den anden intransitiv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2020 af Stygotius (Slettet)

# I

Ordet "blomster" er  subjektsprædikativ (=omsagnsled til grundled)

I øvrigt kan  sætning ikke være transitiv eller intransitiv. Det kan derimod brugen af et verbum.

Nogle verber kan optræde på begge måder. (lukke - åbne - spille - sælge (efter engelsk forbillede) etc.

ad # 2.Det hedder ikke "ingen  genstandsled" men "intet genstandsled"    -eftersom ordet "led" er intetkøn. 


Skriv et svar til: Er disse sætninger transitive eller intransitive?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.