Matematik

Tæthedsfunktionen og Taylorpolynomier mat intro

02. oktober 2020 af 123hej10 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude,

Vi har løst opg (a) og udregnet forventningsværdien til at være 50 både for f1 og f2 og variansen er f1=2500/3 og f2=1250/3

I opg (b) kan vi se at udtrykket følger definitionen for et Taylorpolynomium 

og i opg (c) er vi helt blanke

Håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2020 af Sellux

Det du skal gøre er at integrere "vink" udtrykket.

\int_{0}^{100} U(x)f(x)dx = \int_{0}^{100}U(\mu )f(x)+U'(\mu )(x-\mu)f(x)+\frac{1}{2}U''(\mu )(x-\mu )^2f(x)dx

Du bør integrere de enkelte led for sig.

\int_{0}^{100} U(x)f(x)dx = \int_{0}^{100}U(\mu )f(x)dx+\int_{0}^{100}U'(\mu )(x-\mu)f(x)dx+\int_{0}^{100}\frac{1}{2}U''(\mu )(x-\mu )^2f(x)dx

Som et lille tip så er  U(\mu ) en konstant, som kan trækkes ud. Nu kan du bruge difinitionerne i den lange forklaring til at bestemme de enkelte leds værdier.\int_{0}^{100} U(x)f(x)dx = U(\mu )\int_{0}^{100}f(x) dx+U'(\mu )\int_{0}^{100}(x-\mu)f(x)dx +U''(\mu )\frac{1}{2}\int_{0}^{100}(x-\mu )^2f(x)dx


Skriv et svar til: Tæthedsfunktionen og Taylorpolynomier mat intro

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.