Matematik

Matematik - spredning

06. oktober 2020 af sommer2004 - Niveau: A-niveau

Er virkelig forvirret i forhold til det her spørgsmål, så det ville være rart hvis der var en der kunne gå i dybden med hvordan jeg løser det.


Ved kast med en terning slår Noah disse tal: 3, 2, 6, 6, 1, 4, 6 og x.

Bestem x således at spredningen for antal øjne i hvert kast er 1,9594. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2020 af janhaa

\bar{x}=\frac{28+x}{8}\\ \\s^2=\frac{1}{7}\sum_{1}^{8}(x_i-\bar{x})^2=1,9594

der s2 er varians/spredning


Svar #2
06. oktober 2020 af sommer2004

Tak, men er stadig ikke helt med

Forstår godt hvorfor der skal stå Σ (x1– μ)^2, men hvorfor skal der stå 1/7 og 8/1, og hvordan udregner jeg den.

Er virkelig lost, da jeg kun har haft kort om hvad spredning er, og hvad fomlen Σ (x1– μ)^2 går ud på


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2020 af Anders521

#2 Se nr. (218) i formelsamlingen, så vil du forstå hvorfor brøken 1/7  og det såkaldte "8/1" på sigma-tegnet skrives.


Svar #4
06. oktober 2020 af sommer2004

Tak, men er stadig ikke sikker på, hvordan jeg udregner den, er virkelig lost


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2020 af peter lind

De 7 skyldes at der estimeres to tal. først og dernæst spredningen. Dermed er der jo et bånd mellem tallene når man beregner spredningen


Svar #6
06. oktober 2020 af sommer2004

Ok det forstår jeg nu, men er stadig ikke med på hvordan jeg udregner mit spørgsmål i forhold til formlen, hvilke tal skal stå hvor i formlen? Undskyld jeg skriver så meget, men er slet ikke med, da jeg ikke har lært noget om spredning andet end formlen


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2020 af peter lind

du regner ud hvad (3-m)2 + (2-m)2 + ....(x-m)2 er m er middelværdien (2x+x)/8 som udregnet i #1 og derefter deler du det med 7


Svar #8
06. oktober 2020 af sommer2004

Hvis jeg har regnet rigtigt så bliver middelværdien 3.5+0.12x

Skal jeg så sige (3-3.5-0.12x)2 osv, eller er middelværdien forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. oktober 2020 af peter lind

Du må ikke bare runde af for middelværdien


Svar #10
06. oktober 2020 af sommer2004

Hvad mener du, hvad er det jeg har gjort forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. oktober 2020 af peter lind

!/8 ≠0,12


Svar #12
06. oktober 2020 af sommer2004

Er stadig ikke helt med. Hvad betyder ! og ≠? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. oktober 2020 af peter lind

Undskyld der skulle stå 1/8.

≠ betyder forskellig fra det vil sige at der står 1/8 er ikke 0,12


Svar #14
06. oktober 2020 af sommer2004

Nårh på den måde, kan godt se at jeg har glemt 0,5.

Vil det så sige at jeg skal skrive (3-3.5-0.125x)osv?


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. oktober 2020 af peter lind

ja enten det eller 1/8


Svar #16
06. oktober 2020 af sommer2004

(3 - 3.5 - 0.125*x)^2 + (2 - 3.5 - 0.125*x)^2 + (6 - 3.5 - 0.125*x)^2 + (6 - 3.5 - 0.125*x)^2 + (1 - 3.5 - 0.125*x)^2 + (4 - 3.5 - 0.125*x)^2 + (6 - 3.5 - 0.125*x)^2 + (x - 3.5 - 0.125*x)^2 = {x = 4. + 5.451081151*I}, {x = 4. - 5.451081151*I}

Fik dette resultat, ser det rigtigt ud?


Skriv et svar til: Matematik - spredning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.