Matematik

intervaller matematik

07. oktober 2020 af nutellaelsker - Niveau: C-niveau

Hej jeg er igang med intervaller men føler at jeg gerne vil være sikker på det jeg forstår. Jeg bruger parentes da jeg ikke ved hvordan man laver de firkantede parenteser

1)  (-3;8 ( og det er en halv åben interval. Har jeg forstået rigtigt at den går fra -3 til så tætteste muligt man kan komme på 8 (altså fx 7,9999)? 

3)  ) - 00; 4) går fra minus uendelig til 4. Men betyder det også at minus uendelig fx kan være et hvilket som helst minus tal til 4? altså fx fra - 5 til 4? 

4) de sidste to her er nogle jeg selv har lavet 

 ) 8, 10)   kan det passe at den her går fra så tættest muligt på 8? (altså fx 7,99 til 10? men her forstår jeg ikke hvordan det så ville være fra 7,99 til 10 hvis 8 ikke er med? 

) 4; 8 ( her er det så fra et så tæt muligt tal men større end 4 til et så tæt muligt tal men mindre end 8 (fx 4,01 til 7,99

Vedhæftet fil: Skærmbillede (163).png

Svar #1
07. oktober 2020 af nutellaelsker


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2020 af PeterValberg

Jeg tror, jeg vil sige fra og med -3 til 8 om intervallet [-3;8[

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2020 af Capion1

De skarpe intervalparenteser kan, uden misforståelse, læses
] a ; b ]        a eksklusiv - b inklusiv
[ a ; b ]        a og b, begge inklusive
] a ; b [        a og b, begge eksklusive
] a ; \infty [       a eksklusiv til uendelig*
_______________
*   [ a ;  \infty ]  giver ingen mening, da \infty  ikke kan være inkluderet.
    \infty er ikke et tal, men betyder, at hvad for et tal man end vælger, kan man finde et, der er større.

       


Skriv et svar til: intervaller matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.