Matematik

find forskrift f

07. oktober 2020 af pleasesaveme - Niveau: B-niveau

Hej jeg har problemer med at løse disse to opgaver, kan nogen hjælpe?

Tabellen nedenfor viser udviklingen i antallet af internetopkoblede elektroniske apparate, som ikke er smartphones, i perioden 2010 til 2014.

Årstal      2010     2011     2012    2013    2014

Antal apparater (mia.)    1,1    1,3    1,8    2,3    3,2

I en model kan udviklingen beskrives ved en funktion af typen

f(x)=b*a^x

hvor f(x) betegner antallet af apparater (målt i mia.) til tidpunktet x (målt i år efter 2010).

a) Bestem en foreskrift for f.

I modellen kan udviklingen i antallet af smartphones i samme periode beskrives ved

g(x)=0,59*x+6,5

hvor g(x) betegner antallet af smartphones (målt i mia.) til tidpunktet x (målt i år efter 2010)

b) Benyt modellen til at bestemme det tidspunkt, hvor antallet af internetopkoblede elektroniske apparater, som ikke er smartphones, overstiger antallet af smartphones.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2020 af Anders521

# 0

a) Brug dit CAS-værktøj til at lave en (eksponentiel) regression.                                                                            b) Brug dit CAS-værktøj til at løse uligheden f(x) > g(x) mht. x. 


Svar #2
07. oktober 2020 af pleasesaveme

Jeg har deffineret både f(x) og g(x) også sat dem op sådan f(x) > g(x) men der står bare false, hvad er det jeg mangler at gøre?? Jeg bruger forresten nspire


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2020 af ringstedLC

Vedhæft lige et billede.


Svar #4
07. oktober 2020 af pleasesaveme

here it is


Svar #5
07. oktober 2020 af pleasesaveme

og der står true når jeg sætter = mellem


Svar #6
07. oktober 2020 af pleasesaveme

f1(x)>g1(x) ? 1.62874?13>0.59*x+6.5 Okay jeg har fået det til dette, men hvad er konklusionen så?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2020 af ringstedLC

Når du skal løse en ulighed eller en ligning, skrives:

\begin{align*} solve\biggl(f1(x)>g1(x), x\biggr) \end{align*}

f1 er ikke rigtig.


Svar #8
07. oktober 2020 af pleasesaveme

solve(f1(x)>g1(x),x) ? x<2.76058?13

er det her rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2020 af ringstedLC

Se problemet:

\begin{align*} f(0) &= 1.1 \,(mia.) \\ g(0) &= 6.5 \,(mia.) \\ f(0) &<g(0) \\ 0 &<2.76058 \end{align*}

hvilket sikkert skyldes, at din f1 stadig er forkert.


Skriv et svar til: find forskrift f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.