Matematik

Transitivitet

09. oktober 2020 af K22 - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen, der kan forklare begreberne refleksivitet, symmetri og transitivitet og give eksempler på det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2020 af StoreNord

Det er ikke matematik. Prøv Google.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2020 af janhaa

diskret math

En relasjon R på en mengde A kalles:

Refleksiv hvis xRx for alle x ∈ A. 

Symmetrisk hvis xRy medfører yRx for alle x, y ∈ A.

 Transitiv hvis xRy ∧ yRz medfører xRz for alle x, y, z ∈ A


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2020 af Anders521

#1 Hvad menes der, at det ikke er matematik.


Svar #4
09. oktober 2020 af K22

#2 det er det, der også står i min bog, men synes ikke, at det giver mening. Kan du uddybe det med ord og give eksempler?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2020 af Anders521

#5 Prøv hellere "refleksivitet, symmetri og transitivitet"


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2020 af AskTheAfghan

#4     Giver et eksempel. Relationen R:= {(x,y) ∈ N× N : x < y} på N er ikke refleksiv, ikke symmetrisk, men er transitiv.

#5     Det, der er defineret inden for Matematik, har med Matematik at gøre. Ligesom, man har en vis definition for ordet "åben" relateret til mængder.


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. oktober 2020 af StoreNord

"Skyd ikke på pianisten"


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. oktober 2020 af Capion1

Lad os tage et eksempel fra geometrien.

- Enhver trekant Δ er kongruent med sig selv Δ                       Relationen er refleksiv.
- Hvis Δ er kongruent med Δ , da er Δ kongruent med Δ          Relationen er symmetrisk.
- Hvis Δ er kongruent med Δ , og Δ er kongruent med Δ ,
  da er Δ kongruent med Δ                                                        Relationen er transitiv. 


Brugbart svar (2)

Svar #10
09. oktober 2020 af Anders521

#8 Pianisten overlever, selvfølgelig :-)


Svar #11
10. oktober 2020 af K22

#7 hvordan kan du se, at den er transitiv og ikke symmetrisk

Brugbart svar (1)

Svar #12
11. oktober 2020 af AskTheAfghan

#11     Den er transitiv. [Bevis: Givet a,b,c ∈ N, antag at aRb og bRc. Da har vi 0 < b - a og 0 < c - b. Idet summen af positive tal er positive, har vi c - a = (c - b) + (b - a) > 0, så < c, hvilket vil sige, at aRc. QED]

Den er ikke symmetrisk. [Bevis: Vi giver et modeksempel. Vi har 1R2, men det er ikke sandt, at 2R1. QED]

Vil du have et andet eksempel? Betragt så relationen R := {(x,y) ∈ R×R | (x + y)2 = x2 + y2} på R. Den er symmetrisk, men ikke refleksiv og transitiv. (For at tjekke de to sidste, benyt først negationen af definitionerne for refleksitivtet og transitivitet. På den måde giver det en idé til hvad modeksemplerne kan være.)


Skriv et svar til: Transitivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.