Matematik

ingen anelse

11. oktober 2020 af sph24sbs - Niveau: B-niveau

En tyggegummi maskine koster 100 kr. Det koster 8 kr. for de første 40 pakker tyggegummi pakker, man vil fylde den med. Efterfølgende er prisen for en pakke tyggegummi til maskinen 5 kr.

a)     Opskriv en regneforskrift for sammenhængen mellem antal tyggegummipakker til maskinen, x, og den samlede pris i kr., f(x).

b)   Tegn grafen for  i GeoGebra.

NOGLE DER KAN HJÆLPE MIG MED AT LAVE OPGAVEN ELLER FORKLAR HVORDAN MAN LAVER DEN?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2020 af Capion1

De første 40 pakker koster 100 + 8       = 108 kr
De første 41 pakker koster 100 + 8 + 5 = 113 kr
Opstil forskriften for den rette linje gennem (40 , 108) og (41 , 113)  for x ≥ 40
Den må du jo så lige tygge lidt på. Ellers spørger du igen.
GeoGebra må jeg så til gengæld tygge lidt på, - kender den ikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2020 af StoreNord

Velbekomme.  Forkert, den skal forsinkes 40


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2020 af StoreNord

#2 var forkert!
Knækket skal være ved 40 pakker. Sådan her skal det være:


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2020 af Capion1

# 3
Ahh, - ja. # 1 annulleres og rettes til:
f (x) = 8x + 100   for  x ≤ 40                     8 kr pr. pakke, ja.
f (x) = 5x + 220   for  x > 40
 


Svar #5
12. oktober 2020 af sph24sbs

hvor får du 220 og 100 fra?


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. oktober 2020 af Capion1

Den samlede pris f (x) er maskinens pris plus prisen for x pakker á 8 kr, for x ≤ 40
Når prisen pr pakke er faldet til 5 kr for x > 40 , skal de to lineære funktioner støde sammen for x = 40
Det sker, når konstanterne er henh.vis. 100 og 220 og koefficienterne til x er henh.vis. 8 og 5.
Den anden funktion træder først i kraft for x = 41, 42, ...
Begge delfunktioner giver kun mening for x ∈ N


Skriv et svar til: ingen anelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.