Matematik

Gange vektorer

12. oktober 2020 af MadeleineA - Niveau: B-niveau

Jeg har følgende vektorer: vektor a = 4 over 1 & vektor b = 2 over 5 

Er der nogle der kan hjælpe mig med hvordan man ganger de to vektorer? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2020 af Jones2929

Når man ganger en vektor med en anden vektor får man skalarproduktet.

Eller, det er lidt forkert sagt. 

Man kan ikke gange to vektorer med hinanden, men man kan finde skalarproduktet af de to vektorer

Man finder skalarproduktet ved at gange de to første koordinater med hinanden og lægge det til produktet af de to andenkoordinater ganget med hinanden.

Jeg kan ikke finde ud af at indtaste vektorer i denne her ting, men her har du et eksempel med a1 = 4, a2 = 3, b1 = 2 og b2 = 5. Så får du skalarproduktet:

\underset{a}{\rightarrow}*\underset{b}{\rightarrow} = 4*2 + 1*5 = 8 + 15 = 13


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2020 af Mathias7878

De to vektorer

\small \overrightarrow{a} = \binom{a_1}{a_2} = \binom{4}{1} \ \text{og} \ \overrightarrow{b} = \binom{b_1}{b_2} =\binom{2}{5}

har skalarproduktet

\small \overrightarrow{a} \cdot \overrightarrow{b} = a_1 \cdot b_1 + a_2 \cdot b_2

- - -

 

 


Svar #3
12. oktober 2020 af MadeleineA

Så ved at finde skalarproduktet har man fundet ud af svaret? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2020 af Eksperimentalfysikeren

Ja, det har man.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textup{Du kan jo altid tjekke:}\\&\textup{dotP}\left ( \begin{bmatrix} 4\\ 1 \end{bmatrix},\begin{bmatrix} 2\\5 \end{bmatrix} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2020 af StoreNord


Skriv et svar til: Gange vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.