Matematik

Hjælp

19. oktober 2020 af zahraa1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

KASTO blev installeret for 5,5 mio. kroner. Danske Bank lånte Sanistål pengene over 10 år, til en rente på 1% pr. kvartal og et etableringsgebyr på 25.000 kr. a) Beregn den kvartårlige ydelse Sanistål har betalt på lånet siden januar 2012. b) Beregn Saniståls restgæld for lagerautomaten, når der også betales ydelse i hele 2017

a) Beregn den kvartårlige ydelse Sanistål har betalt på lånet siden januar 2012.
 b) Beregn Saniståls restgæld for lagerautomaten, når der også betales ydelse i hele 
hjælp fatter ingen ting!!!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2020 af mathon

            \small \begin{array}{lllllll} a)\\& \begin{array}{lllllll} \textup{kvart\aa rlig ydelse:}&y=\frac{5.525\cdot 10^6\cdot 0.01}{1-1.01^{-40}}=168\;267.18 \end{array}\\\\\\ b)\\& \begin{array}{llllllll} \textup{rest\ae ld ved ud-}\\ \textup{gangen af 2017:}&5.525\cdot 10^6\cdot 1.01^{20}-168\;267.18\cdot \frac{1.01^{20}-1}{0.01}=\\\\& 6\;741\;549.97-3\;705\;075.71=3\;036\;474.26 \end{array}\end{array}


Svar #2
19. oktober 2020 af zahraa1 (Slettet)

Tusind taak for hjælpen

Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.