Matematik

skalarprodukt af vektorer

24. oktober 2020 af Planteelsker - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme hvad 2 * vektor a + vektor b er. 

Vil det være korrekt at gange vektor a med 2, og så pludse det resultat med vektor b? Eller gælder der nogle specielle regler i dette tilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2020 af StoreNord

Det er lige ud ad landevejen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2020 af ringstedLC

#0:

For det første; opgaven har intet med skalarproduktet at gøre.

Dernæst; man lægger sammen eller adderer, og "pludser" (el. minusser) ikke.

\begin{align*} 2\cdot \vec{a}+\vec{b} &= \binom{2\cdot a_1+b_1}{2\cdot a_2+b_2} \;,\;\vec{a}=\binom{a_1}{a_2}\;,\;\vec{b}=\binom{b_1}{b_2} \end{align*}

Det er formel (46) og (47) i FS.


Svar #3
24. oktober 2020 af Planteelsker

Okay mange tak :)))


Skriv et svar til: skalarprodukt af vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.