Matematik

eksams øvelse

27. oktober 2020 af mikal88 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg er igang med at forbrede mig til eksam ved at gennemgå nogle øvelser. 

er der nogen som kan hjælpe med at løse disse opgave med en forklaring på hvordan de er løst


Svar #1
27. oktober 2020 af mikal88 (Slettet)

og disse opgaver tak


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2020 af Anders521

#0 Der er givet et bud på opgave A i flg. tråd


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2020 af Anders521

#0 Mht. B

Sæt f*(x,y,z) := exp(2x2y - x - y) - z

Øjensynligt ses f* ∈ C1. Med a ∈ Dom( f* ), kan du bestemme tangentplanen til f* i a ved formlen                                                                                  0 = h (x) + f* (a) + ∇f* (a) + (x - a).                                                          Du har, at                                                                                                                                                              1) x = (x, y, z),    2) h(x) = z,    3) f(a) = 0,    4)  ∇f* (a) = [ 3, 1, 1 ]T,     5) (x - a) = [ x-1, y-1, z-1 ]T.                   Altså må svaret være                                                                                                                                                                                                                     z = 3x + y - 3


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2020 af Anders521

#0 Mht. C

Fordi f ∈ C1, findes f '(a;r), eller ∇f '(ar. Bruges den sidstskrevne haves

                                                  ∇f '(x,y)  =  [ cos(x + y2), 2y·cos(x + y2) ]T så                                                                                                        ∇f '(a)  =  [ 1, 2 ]T                                                                                                Derfor er den retningsafledede                                                                                                                                                                                ∇f '(ar = -3.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2020 af Anders521

Rettelse til #3

Formlen skal være 0 = h (x) + f* (a) + ∇f* (a) • (- a)


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2020 af Anders521

#0 Mht. D

En variant for formlen i #5, der kan bruges til opgave D er,                                                                                                                                                        0 =  ∇f (a) • (- a). 

Vi har                                                                                                                                                                    1) ∇f (x,y) = [ 4x3 + 2y, 2x + 3y2 ]T      og      2) (x - a) = [ x -1, y - 2 ]T                                                       

Med er  ∇f (a) = [ 8, 14 ]T er svaret                                                                                                                                                                                              0 = 4x + 7y - 18.                            


Skriv et svar til: eksams øvelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.