Matematik

Kursen

02. november 2020 af Annicca (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Nogen der kan hjælpe med en opgave vedrørende noget kurs -udregning.
Opgaven lyder sådanne:

Kursen på svenske kroner er 90
900 svenske kroner koster _ kr.??

Nogen der har en formel til dette.

Billed vedhæftet også.

På forhånd mange tal for hjælpen!

:))
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2020 af oppenede

Kursen er 90, dvs 100 dkk er 90 sek

Gang med x på begge sidder af lighedstegnet

100x dkk er 90x sek

Vælg x=10, så 90x bliver 900

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2020 af LazyJones

"Kursen" på en fremmed valuta betyder altid:

Prisen for 100 af den fremmede valuta.

Dollar i kurs 560 betyder at 100 dollar koster 560 DKK (Danske kroner)

Euro i kurs 740 betyder at 100 euro koster 740 DKK

Svenske kroner i kurs 90 betyder at 100 svenske kroner koster 90 DKK

---------

Du kan således altid finde prisen på et beløb fremmed valuta ved at dividere med 100 (for at finde prisen på en af den fremmede valuta) og gange med det antal du skal bruge:

200 Dollar i kurs 560 koster: 560/100 * 200 

450 Euro i kurs 740 koster: 740/100 * 450

900 Svenske kroner i kurs 90 koster: 90/100 * 900 

--------

Som formel:

D = K/100*F

D = Danske kroner (Her: beløbet du skal betale)

K = Kurs

F = Fremmed Valuta (Her: mængden af den fremmede valuta)


Svar #3
02. november 2020 af Annicca (Slettet)

Vil det så sige, at 900 svenske kroner er lig med 810 danske kroner???


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2020 af ringstedLC

#3 Ja.

\begin{align*} \text{DKK} &= \frac{\text{Kurs}\cdot \text{SKK}}{100} \\ \text{DKK} &= \frac{90\cdot 9\cancel{00}}{1\cancel{00}}=810\,\text{DKK}\\ \end{align*}


Skriv et svar til: Kursen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.