Matematik

Integralregning

05. november 2020 af Kennethpedersen - Niveau: A-niveau

Hejsa. 
Jeg er stødt på en opgave, som jeg ikke helt kan gennemskue. 

Jeg skal eftervise, at en trekants areal kan bestemmes således: T=1/2 *b*h (ud fra opgaven, som er vedhæftet). 

Hvordan kan jeg gøre det?

Vedhæftet fil: opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2020 af janhaa

bruk: y = ax + b, der b =0, så:

y = ax der slope a = h/b,

altså

T=\int_0^b \frac{h}{b}x\,dx=\frac{1}{2}x^2*\frac{h}{b}|_0^b=\frac{1}{2}bh

q.e.d.


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.