Matematik

Funktioner på graf

06. november 2020 af Ladora (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har denne opgave

Jeg ved godt hvilke funktioner der hører til graferne

f(x)=ln(x)+1 er C

g(x)=x^2+1 er B

h(x)=e^x er A

Men jeg har ikke mange gode argumenter for hvorfor det er dem, kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2020 af Anders521

#0 Gerne fortæl os, hvilke argumenter du har.


Svar #2
06. november 2020 af Ladora (Slettet)

f(x)=ln(x)+1 er C (ved ikke lige hvorfor)

g(x)=x^2+1 er B, fordi den også skærer y-aksen i 1 og den former et andengradspolynomium fordi den består af x^2

h(x)=e^x er A, fordi det er den eneste eksponentielle graf, og den skærer y-aksen i 1 fordi e^0=1


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. november 2020 af Anders521

#2 

Mht. f, er der tale om en monoton voksende (logaritme-)funktion, hvis definitionsmængde er alle positive reelle tal. Derfor ser du dens graf udelukkende befinder sig i 1. og 4. kvadrant.                                                  Mht. g kaldes dens graf ikke en andengradspolynomium, men en parabel, hvilket består af grene som er symmetrisk omkring y-aksen. Desuden betyder leddet +1, at parablen ligger over x-aksen.                                Mht. h, er der endnu tale om en monoton (eksponentiel) funktion, hvis værdimængde er alle postive reelle tal. Derfor ser du dens graf befinde sig 1. og 2. kvadrant.


Skriv et svar til: Funktioner på graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.