Matematik

Differentialligning førstegradspolynomium

08. november 2020 af pewked - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har brug for hjælp til den her opgave: 

Jeg forstår ikke helt hvor jeg skal begynde henne håber der er en som kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2020 af mathon

                      \small \small \begin{array}{llllll} \textup{F\o rstegrads-}\\ \textup{polynomium:}&x(t)=a\cdot t+b\\\\ \textup{indsat i differen-}\\ \textup{tialigningen:}&a+2\cdot t\cdot (a\cdot t+b)=3+t+6t^2\\\\& a+2a\cdot t^2+(2b)\cdot t=6t^2+t+3\\\\& (2a)\cdot t^2+\left ( 2b \right )\cdot t+a=6t^2+t+3\\\\ \textup{hvilket kr\ae ver:}\\& \left\{\begin{matrix} 2a=6\\2b=1 \\ a=3 \end{matrix}\right.\\ \textup{dvs}\\& \left\{\begin{matrix} a=3\\b=\frac{1}{2} \end{matrix}\right.\\\\\\ \textup{\l\o sning:}\\& x(t)=3 t+\frac{1}{2} \end{array}


Svar #2
08. november 2020 af pewked

tak :)


Skriv et svar til: Differentialligning førstegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.