Matematik

Renteregning

08. november 2020 af Sofiee24 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Hvilken formel skal jeg benytte når min opgave lyder således: 

En person har taget lån i banken, som skal afvikles på 24 måneder. Det skal afvikles med en månedlig ydelse på 800kr., med en rente på 6% pr. år. 
Bestem lånebeløbets størrelse samt restgælden efter 8 måneder? 
 

Jeg er meget i tvivl til hvilken, formel jeg skal bruge. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2020 af ringstedLC

Den årlige rente omregnes til rente pr. termin rny med:

\begin{align*} r_{ny} &= (1+r)^{\frac{1}{i}}-1\;,\;i=\,\text{antal terminer pr. rentetilskrivning} \end{align*}

Se mere: https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/annuitetsregning/annuitetslaan

Herefter bruges annuitetslån-formlen (GRYN-formlen) til lånebeløbets størrelse:

\begin{align*} y &= G\cdot \frac{r}{1-(1+r)^{\,-n}}\;,\;r=r_{ny}\quad \text{formel (6)} \\ G &=... \end{align*}

og til restgælden PV (present value ≈ nutidsværdi):

\begin{align*} y &= PV\cdot \frac{r}{1-(1+r)^{\,-n_{rest.}}}\;,\;n_{rest.}= \,\text{antal resterende terminer} \\ PV &=... \end{align*}


Skriv et svar til: Renteregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.