Matematik

Differentialligninger og tangent

11. november 2020 af xx2020 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der måske en der vil hjælpe med denne opgave?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2020 af MandenMedMangeHatte

Hvad har du prøvet? Hvor går det galt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2020 af mathon


Svar #3
11. november 2020 af xx2020 (Slettet)

Jeg ved at man skal gøre det sådan:

9= 3*1+2

Men ved ikke præcist hvilket trin man skal begynde med osv


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. november 2020 af Mathias7878

#3 du mener nok, at

9 = 3 \cdot 1 + 2y

da du ikke får opgivet y. Isoler nu y. Da har du alt, hvad du skal bruge for at opstille en ligning for en tangent, der har formen som en lineær funktion y = ax+b. 

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. november 2020 af mathon

                \small \begin{array}{lllll}a)\\& \begin{array}{lllll} \textup{H\ae ldnings}\\ \textup{koefficient}\\ \textup{i }(1,f(1))\textup{:}\\& \begin{array}{lllll} \frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} x}=3\cdot 1+2\cdot f(1)=9\\\\ 3+2\cdot f(1)=9\\\\ f(1)=3 \end{array}\\\\ \textup{Tangentlig-}\\ \textup{ning i }(1,3)\textup{:}\\& \begin{array}{lllll} y=\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}\cdot (x-1)+3\\\\ y=9\cdot (x-1)+3\\\\ y=9x-6 \end{array} \end{array} \end{array}


Svar #6
11. november 2020 af xx2020 (Slettet)

Forstår det nu, tusind tak skal i have


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2020 af Rador (Slettet)

hvordan fik du f(1) til at være 3


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2020 af janhaa

#7

hvordan fik du f(1) til at være 3

9 = 3 + 2y

2y = 6

y = 3


Skriv et svar til: Differentialligninger og tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.