Matematik

MATEMATIK: Hvad er termin?

12. november 2020 af fuzkmyass (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Kan det passe at hvis man i en opgave skal regne en ydelse pr. år i 20 år for at afdrage på f.eks. en lejlighed i opgaven, at det er 20 termin? altså hvor termin udgør en ydelse pr. år som så beskrives som et termin?

Eller betyder et termin pr. måned og ikke år?


Alle svar er velkommen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2020 af mathon

En termin er tidsrummet mellem ydelserne.


Svar #2
12. november 2020 af fuzkmyass (Slettet)

Så hvis du skulle give et svar på det her, hvad ville du så svare?

Du kan låne til ejerlejligheden i et realkreditinstitut, og betale 2 % i rente, men du kan kun låne 80 % af lejlighedens værdi. Du kan låne restbeløbet i en bank til 5 % i rente. 

Du kan låne til en andelslejlighed i en bank til 3 % i rente. Både andelslejlighed og ejerlejlighed skal betales på 20 år. 

En lejlighed:

(Udbudspris: 2.195.000 kr.)

Kan det passe at ydelsen er 1.756.014 kr. så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. november 2020 af mathon

         \begin{array}{lllll} \textup{\AA rsydelsen:}\\& \begin{array}{lllll} y=\frac{2\,195\,000\cdot 0.03}{1-1.03^{-20}}=147\,538.48 \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. november 2020 af mathon

\begin{array}{lllll} \textup{\AA rsydelser:}\\& \begin{array}{llr} y_{real}=\frac{2\,195\,000\cdot0.80\cdot 0.02}{1-1.02^{-20}}&=&107\,391.20\\\\ y_{bank}=\frac{2\,195\,000\cdot 0.20\cdot 0.05}{1-1.05^{-20}}&=&35\,226.50\\\\\textup{i alt}&&\overline{142\,617.70} \end{array} \end{array}


Svar #5
12. november 2020 af fuzkmyass (Slettet)

Vi har nogenlunde fundet samme resultat kan jeg se, hvad siger du til det jeg har udregnet? Er det korrekt i din forstand? 


Svar #6
12. november 2020 af fuzkmyass (Slettet)

Her er resten af den opgave af kommentaren ovenfor

Matematik


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2020 af mathon

Du har glemt rentesatsen i tælleren og brugt rentesatsen 0.80 = 80% i nævneren!


Svar #8
12. november 2020 af fuzkmyass (Slettet)

#7

Du har glemt rentesatsen i tælleren og brugt rentesatsen 0.80 = 80% i nævneren!

I opgaven står der at 80% er det man kan låne af lejlighedens værdi


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2020 af mathon

Ja 80% af lejlighedens værdi, men ikke 80% i årlig rentesats!!!


Svar #10
12. november 2020 af fuzkmyass (Slettet)

#9

Ja 80% af lejlighedens værdi, men ikke 80% i årlig rentesats!!!

Ja, det har du sgu ret i


Skriv et svar til: MATEMATIK: Hvad er termin?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.