Matematik

Egenværdier og egenvektorer

13. november 2020 af Fuhl - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg sidder med nogen opgaver hvor jeg skal bestemme egenværdier og egenvektorer. Er der nogen der kan hjælpe med at vise hvordan dette skal gøres? Jeg vedhæfter et eksempel på en opgave.

Vedhæftet fil: Egenværdi.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2020 af peter lind

Løs ligningen det(AE) = 0 De to løsninger til ligningen er egenværdierne

Derefter bestemmer du løsningerne til Ax = λx


Svar #4
14. november 2020 af Fuhl

Tak. Er det muligt at en af jer kan uddybe ud fra mit eksempel? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2020 af Anders521

#4 Egenværdierne er givet ved

                                             det(AE) = 0 ⇔ λ2 - 3λ + 2 = 0                                                                                                                                                   ⇔ (λ - 1)·(λ-2) = 0                                                                                                                                                  ⇔ λ = 1 ∨ λ λ = 2. 

Dermed er egenvektoren til                                                                                                                                                                                         λ = 1, [1, 3]T   og     λ = 2, [2,5]T


Svar #6
14. november 2020 af Fuhl

Tusind tak, det var en stor hjælp!


Skriv et svar til: Egenværdier og egenvektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.