Matematik

En funktion f af to variable er givet ved

15. november 2020 af Saadjama - Niveau: A-niveau

En funktion f af to variable er givet ved

f(x,y)=x2 +y4 +4xy.

a) Bestem de stationære punkter for f.
b) Tegn grafen for f, og bestem arten af de stationære punkter.'

nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{lllll} f_x{}'=2x+4y\\\\ f_y{}'=4y^3+4x\\\\\\ \textup{Station\ae re punkter}\\ \textup{kr\ae ver:}\\& \begin{array}{lllll} 2x+4y&=&0\\ 4x+4y^3&=&0 \end{array} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{lllll} f_x{}'=2x+4y\\\\ f_y{}'=4y^3+4x\\\\\\ \textup{Station\ae re punkter}\\ \textup{kr\ae ver:}\\& \begin{array}{lllll} 2x+4y=0\\ 4x+4y^3=0\\\\\\ \textup{solve}\left ( \left\{\begin{array}{lll} 2x+4y=0\\&,\left \{ x,y \right \} \\ 4x+4y^3=0 \end{array} \right. \right ) \end{array} \end{array} \end{array}


Svar #3
15. november 2020 af Saadjama

hvad med b og tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2020 af MandenMedMangeHatte

Skal du ikke lave noget selv?


Skriv et svar til: En funktion f af to variable er givet ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.