Matematik
Fordelingsfunktionen.
Hej, er der nogen som kan hjælpe mig med dette spørgsmål?
Jeg kan simpelthen ikke finde frem til hvordan jeg skal bevise dette.
Jeg har vedhæftet et skærmbillede af det.
Svar #4
27. november 2020 af Katrinerh12 (Slettet)
Nej kan desværre intet finde, er meget på bar bund. :/
Svar #5
27. november 2020 af peter lind
φ(x) er funktionen i din formesamling side 43 formel 260
Du skal vise at ∫-∞∞xφ((x-μ)/σ)dx/σ = μ og at ∫-∞∞x2φ((x-μ)/σ)dx/σ = σ
Brug substitution
Svar #6
28. november 2020 af Anders521
#4 Her er jeg uenig med Peter Linds indlæg #5. Parameterne μ ∈ R og σ > 0 er givet på forhånd. Hvad der skal bevises er udsagnet
F(x) = Φ( [ x - μ]/ σ). (•)
Fordelingsfunktionen for standard normalfordelingen er givet ved Φ(x) = ∫-∞x φ(y) dy ( = F(x) ), hvor φ er sandsynlighedstætheden φ(x) = (1/√(2π)) ·(exp(-x2/2)). Vi bruger ideen i #2, hvilket forudsætter introduktionen af to fordelinger X og Y. Hvis X er standard normalfordelt, så er Y = μ + σ·X også normalfordelt med middelværdi μ og varians σ2. Altså er
F(x) = P(Y ≤ x) = P( μ + σ·X ≤ x ) = P( X ≤ [ x -μ ]/ σ ) = Φ( [ x - μ]/ σ).
... Vær opmærksom på, at det ovenstående udgør ikke et bevis,
Skriv et svar til: Fordelingsfunktionen.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

