Matematik

Trigonometri - beregn ∠C

28. november 2020 af MatteTeenDk (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Arealet af trekant ABC = 9,368

Siden a = 4, siden b = 7.

Bestem størrelsen af ∠C.

Jeg har forsøgt at gøre at løse den.

Jeg ved ihvertfald at man kan bestemme størrelsen vha. en ligning også finder man ∠C ved at tage den omvendte funktion af f som er f-1.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2020 af peter lind

Areal = ½absin(C)


Svar #2
28. november 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

Ja, men har misforstår det når man isolerer ∠C.


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. november 2020 af ringstedLC

Brug en-halv-appelsin formlen:

\begin{align*} A &= 0.5\cdot a\,b\,\sin(\angle C) \\ \sin(\angle C) &= \frac{A}{0.5\cdot a\,b} \\ \angle C &= \sin^{-1}\left (\frac{A}{0.5\cdot a\,b} \right )=\;? \end{align*}


Svar #4
28. november 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

Når ja! Tak for hjælpen med det!

Jeg fik ·sin(∠C) til sidst så jeg lavede en klodset fejl i min udregning.

Ringsted hvordan laver du de der store parenteser i Word når du tager f-1 ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. november 2020 af StoreNord

\begin{align*} A &= 0.5\cdot a\,b\,\sin(\angle C) \\ \sin(\angle C) &= \frac{A}{0.5\cdot a\,b} \\ \angle C &= \sin^{-1}\left (\frac{A}{0.5\cdot a\,b} \right )=\;? \end{align*}                       det er ikke Word.


Svar #6
28. november 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

#5

Ok, men kan den laves i Word, måske?


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. november 2020 af ringstedLC

#4: I Word's matematik-felt:

\begin{align*} (\;,\;)\;,\;<\!\text{space}\!>\;\rightarrow (\square )\,\text{tast nu i "kassen", der automatisk tilpasses.} \end{align*}


Brugbart svar (2)

Svar #8
28. november 2020 af ringstedLC

Her på SP: Brug "fx"-knappen og udforsk mulighederne i LaTex.


Skriv et svar til: Trigonometri - beregn ∠C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.