Matematik

Geometri: Overfladeareal og vinkler

29. november 2020 af Gabri1322 - Niveau: 8. klasse

Hej, 

Jeg har lidt vanskeligheder med to opgaver. 

Den ene handler om at bestemme graderne af vinklerne i en trekant. Jeg kan sagtens finde graderne i vinkel A, men ved simpelthen ikke hvordan jeg skal gøre når det kommer til vinkel B. Det vil være meget dejligt med noget hjælp. 

I den anden opgave skal jeg finde overfladearealet. Jeg får det til 60,8, men opgaven siger 58,4, hvordan kan det være? 

Vedhæftet fil: Opgaver.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2020 af StoreNord

Vinkel B er  180-80 = 100 grader.      (fordi de tilsammen er 180)

Hvordan har du beregnet arealet?


Svar #2
29. november 2020 af Gabri1322

Jeg sagde
7,2 x 2 x 2 for de to rektangulære flader, hvilket gav 28,8
For trekanterne sagde jeg 4 x 6 / 2 = 12 og så gange to fordi der er to flader.
Til sidst sagde jeg 2 x 4 = 8
Så plussede jeg dem, hvilket gav 60,8

Med hensyn til vinklen, hvad mener du med at de tilsammen er 180 grader? Hvorfor siger du 180-80?

Svar #3
29. november 2020 af Gabri1322

#1
Vinkel B er  180-80 = 100 grader.      (fordi de tilsammen er 180)

Hvordan har du beregnet arealet?
Glemte lige at citere på det andet svar.

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2020 af StoreNord

#2

De to rektangler er ikke lige store!

Vinkel B er en del af en lige vinkel på 180 grader. Den lige vinkel udgøres af vinkel B og en vinkel der er 80 grader. Så må vinkel B jo være 180-80 = 100 grader.


Svar #5
29. november 2020 af Gabri1322

#4
#2

De to rektangler er ikke lige store!

Vinkel B er en del af en lige vinkel på 180 grader. Den lige vinkel udgøres af vinkel B og en vinkel der er 80 grader. Så må vinkel B jo være 180-80 = 100 grader.

Mange tak for hjælpen! Havde helt overset at de to rektangler ikke er lige store ((:

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2020 af StoreNord

Ja, den snød også mig først.
Og Geogebra er ikke særlig nøjagtig.


Skriv et svar til: Geometri: Overfladeareal og vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.