Matematik

Isoler x i ligning

29. november 2020 af Deez - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med følgende opgave? og gerne skriver hvorfor

Isoler x i ligning

√2x + 3 = 5


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2020 af OliverHviid

1. Træk 3 fra på begge sider.

2. Tag anden potens på begge sider.

3. Dividér med 2.

Altså

√(2x) +3 = 5 ⇔

√(2x) = 2 ⇔

2x = 22

x = 4/2=2

Desuden husk dine parenteser. √2x og √(2x) er ikke det samme.


Svar #2
29. november 2020 af Deez

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2020 af OliverHviid

Selv tak. Husk desuden altid at tjekke dit resultat ved indsættelse hvis du er i tvivl om du har regnet rigtigt. Her ses det at hvis to indsættes, så får vi:

√(2x) + 3 = 5   √(2*2) + 3 = 5     √4 + 3 = 5    2 + 3 = 5       5=5

Derfor er løsningen x=2 rigtig.


Skriv et svar til: Isoler x i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.