Matematik

Variabel <3

01. december 2020 af yazmi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer skønne mennesker! Kan en af jer være behjælpelig og fortælle mig hvad der er den afhængige og uafhængige variable? evt. forklare mig det... Det drejer sig om den her funktion: y=1,3902+99110


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2020 af OliverHviid

Skal der stå: "y=1,3902x+99110"? For så er x den uafhængige variabel.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. december 2020 af AMelev

Jeg går ud fra, at der skulle optræde et x i udtrykket for y.
I så fald er x er uafhængig variabel (den kan frit tildeles forskellige værdier, som man har interesse i.

y er den afhængige variabel, da den afhænger at den valgte x-værdi.


Svar #3
01. december 2020 af yazmi (Slettet)

Ja der skulle have været et x hehehe, jeg takker mange gange for jeres hjælp!!


Svar #4
01. december 2020 af yazmi (Slettet)

Men skal jeg forstå det sårn at hvis x f.eks. stiger med 1 så stiger eller fald y med 1? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. december 2020 af AMelev

Nej, men jeg kan ikke sige, hvad y stiger med, når x stiger med 1, da du ikke har x med i dit udtryk for y.
Se din formelsamling side 17 (79) inkl. figur.

Hvis forskriften ser ud som i #1, så stiger y med 1,3902, som er hældningskoeffecienten a i den lineære funktion f(x) = y = a·x + b.
b = f(0), dvs. y-værdien, når x = 0 (startværdi)


Svar #6
01. december 2020 af yazmi (Slettet)

Ja okay, altså min formel ser jo sådan her ud: Y=1,3902x+99110, så for hvergang x stiger med 1 stiger y med 1,3902...


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. december 2020 af AMelev

Ja.


Skriv et svar til: Variabel <3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.