Matematik

Reducering

02. december 2020 af 9o - Niveau: A-niveau

Hej.
Hvordan reducerer jeg følgende?:
((a2-b)/(a*b))-a/b


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2020 af StoreNord

Forlæng den sidste brøk med a.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2020 af PeterValberg

\frac{(a^2-b)}{ab}-\frac{a}{b}=

\frac{(a^2-b)}{ab}-\frac{a^2}{ab}=

\frac{a^2-b-a^2}{ab}=

\frac{-b}{ab}=

-\frac{1}{a}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.