Matematik

Annuitetslån

08. december 2020 af ukendtbruger123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Er der en der kan hjælpe med den her opgave?

En person optager et annuitetslån med en hovedstol på 2.000.000 kr. 
Rentefoden er 6% p.a. 
Lånet amortiseres normalt som et 30-årigt lån. 
Efter 10 års tilbagebetaling omlægges restgælden til et nyt annuitetslån med en rentefod på 4% p.a. Omlægningen koster 10.000 kr. i gebyr, som tilføjes hovedstolen i det nye lån. 


a) Beregn den årlige ydelse for det oprindelige lån. 

b) Beregn hovedstolen for det nye lån.

c) Beregn den årlige ydelse for det nye lån, hvis det omlagte lån løber over de resterende 20 år. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

a) Anvendelse af ydelse-formlen. I excel ydelse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

Antager det er sådan her:

b) Restgæld10+omlægnings gebyret

c) Samme formel benyttes som i a)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

Er der nogen som måske kan komme med bud på hvorfor folk sletter profiler og opretter nye efterfølgende?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2020 af mathon

         \small \small \small \begin{array}{llllr}a)\\& \textup{\AA rsydelse:}&y=\frac{2\cdot 10^6\cdot 0.06}{1-1.06^{-30}}&=&145\;297.82\\\\\\b)\\& \textup{Restg\ae ld efter 10 \aa r:}&2\cdot 10^6\cdot 1.06^{10}-145\;297.82\cdot \frac{1.06^{10}-1}{0.06}&=&1\;666\;554.62\\\\& \textup{Ny hovedstol:}&1\;666\;554.62+10\;000&=&1\;676\;554.62\\\\\\ c)\\& \textup{\AA rsydelse p\aa }\\& \textup{omlagt l\aa n:}&\frac{1\;676\;554.62\cdot 0.04}{1-1.04^{-20}}&=&123\;363.82 \end{array}


Skriv et svar til: Annuitetslån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.