Fysik

Radioaktivitet

11. december 2020 af Planteelsker - Niveau: B-niveau

Hvordan kan jeg finde ud af hvor mange atomer noget indeholder, når jeg ved, at isotopen laver alfa-henfald. Jeg kender også isotopens halveringstid og aktivitet? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2020 af mathon

                          \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Aktiviteten:}&A=k\cdot N\\\\& N=\frac{1}{k}\cdot A\\\\ \textup{Halveringstiden:}&T_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln(2)}{k}\\\\& \frac{1}{k}=\frac{T_{\frac{1}{2}}}{\ln(2)}&\textup{som indsat i }N=\frac{1}{k}\cdot A\\ \textup{giver:}\\\\\textbf{Antal nuklider:}& N=\frac{T_{\frac{1}{2}}}{\ln(2)}\cdot A \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2020 af Furrythanos

Se på henfaldskort og bevæg dig ad alfahenfaldet?


Svar #3
19. december 2020 af Planteelsker

kan jeg skrive k istetdet for 1/k? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. december 2020 af mathon

Nu er der her tale om henfaldskonstanten, hvorfor \small \frac{1}{k} her ikke kan erstattes af en anden konstant "k".

Men i en helt anden matematisk sammenhæng - f.eks. i forbindelse med integration - kunne det godt lade sig gøre.


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.