Fysik

Kraft af kast

12. december 2020 af superhesten - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg er igang med følgende opgave. Nogen der kan fortælle mig hvordan man løser denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2020 af mathon

          \small \begin{array}{llllll} \textup{H\aa dens acceleration:}&a=\frac{v^2-{v_0}^2}{2\cdot \Delta s}=\frac{\left ( 13.7\;\frac{m}{s} \right )^2-\left ( 2,5\;\frac{m}{s} \right )^2}{2\cdot (1.65\;m)}= 54.9818\;\frac{m}{s^2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} c)\\\\ \textbf{Sidste fase:}\\ \begin{array}{llllll} \textup{Tegn og forst\aa :}\\& \begin{array}{llllll} \textup{Opadrettet kraft:}&m\cdot a\cdot \sin(37\degree)\\\\ \textup{Nedadrettet kraft:}&m\cdot g\\\\ \textup{Konstante opadrettede}\\ \textup{kraft:}&(7.26\;kg)\cdot \left ( \left (54.9818\;\frac{N}{kg} \right )\cdot \sin{37\degree}- 9.82\;\frac{N}{kg}\right )\\\\\\ \textup{H\aa dens konstante kraft:}&m\cdot a=\left ( 7.26\;kg \right )\cdot\left ( 54.9818\; \frac{N}{kg} \right ) \end{array}\end{array}\end{array}


Svar #4
12. december 2020 af superhesten

Hej Mathon, 

Jeg synes ikke helt dine beregninger giver mening, for du bruger jo ikke de oplysninger opgaven giver? Fx at kuglen har en fart på 13,7 m/s når den slippes og begyndelsesfarten er 2,4 m/s. Dine beregninger matcher ikke facitlisten.

Er det mig der er forkert på den?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2020 af mathon

Benyttes i #2.


Skriv et svar til: Kraft af kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.