Matematik

dyrefoder

14. december 2020 af faxemanden1337 - Niveau: 7. klasse

1. En beholder for dyrefoder er bygget som en cylinder, hvor grundfladens radius er 4 m og den er 12 m høj.

b)På et tidspunkt er der 490 m3 i beholderen. Hvor højt står dyrefoderet i beholderen?

nogen der kan hjælpe mig!!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2020 af PeterValberg

Rumfanget (Volumen) af en cylinder bestemmes som:

V=\pi\cdot r^2\cdot h

hvor r er grundfladens radius og h er højden

Indsæt de kendte værdier og bestem h (højden på foderet)

490=\pi\cdot 4^2\cdot h

h=\frac{490}{16\cdot\pi}

resultatet er i meter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
14. december 2020 af faxemanden1337

jeg forsåtr ikke helt din forklaring


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2020 af AMelev

#2 Hvad er det præcis, du ikke forstår i #1?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2020 af PeterValberg

#2 Du får mig altså ikke til at regne DIN opgave for dig...
     jeg har hjulpet så meget ... og lidt mere til ... som jeg kan
     UDEN at give dig facit.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2020 af ringstedLC

#2: Du har måske i opgave a) beregnet rumfanget af siloen ved at bruge formlen i #1 med r = 4 og hsilo = 12.

I b) kender du ikke hfoder, men til gengæld er rumfanget nu oplyst og grundfladens areal er selvfølgelig det samme:

\begin{align*} \pi\cdot r^2\cdot h &= V \\ \pi\cdot 4^2\cdot h_{foder} &= 490 \\ \frac{\pi\cdot 16\cdot h_{foder}}{\pi\cdot 16} &= \frac{490}{\pi\cdot 16} \\ h_{foder} &= \frac{490}{\pi\cdot 16} \\ \end{align*}


Skriv et svar til: dyrefoder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.