Kemi

Søger hjælp til denne opgave

16. december 2020 af frederasmussen - Niveau: Universitet/Videregående

Hvis den angivne opløsning af NaCl ønskes fortyndet til 50 mM med vand, skal der anvendes 1 del 5,85 % (w/v) NaCl-opløsning og ….. dele vand.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2020 af mathon

Du har ikke oplyst "den angivne opløsning af NaCl".


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2020 af Sveppalyf (Slettet)

5,85%(w/v) NaCl = 5,85g NaCl / 100mL

NaCl's molvægt er 58,44 g/mol, så koncentrationen omregnet til M er

(5,85g / 58,44g/mol) / 100mL = 0,100mol / 100mL = 1,00M = 1000 mM

Da opløsningen skal fortyndes ned til 50mM, så skal den altså fortyndes med en faktor 20. Det vil sige at til 1 del af den oprindelige NaCl-opløsning skal der tilsættes 19 dele vand.


Skriv et svar til: Søger hjælp til denne opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.