Matematik

Differentialregning

16. december 2020 af frederikfrandsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser man ligningen f'(x)=0 og finder monotoniforhold for en parabel? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2020 af Capion1

Toppunktet for en parabel med forskriften f (x) er dér, hvor f '(x) = 0 .
Kig på de to tilfælde, hvor parablen vender grenene opad henholdsvis nedad. 


Svar #2
16. december 2020 af frederikfrandsen (Slettet)

Så når jeg står til den mundtlige eksamen skal jeg bare sige at hvis grenene vender opad er den voksende og hvis de vender nedad er de aftagende? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2020 af Capion1

Nej, endelig ikke.
f (x) = ax2 + bx + c          f '(x) = 2ax + b
er den generelle forskrift for en vilkårlig parabel.
For a > 0 vender parablen grenene opad, er aftagende til venstre for toppunktet og voksende til højre.
For a < 0 vender parablen grenene nedad, er voksende til venstre for toppunktet og aftagende til højre.


Svar #4
16. december 2020 af frederikfrandsen (Slettet)

Tusind tak


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.