Matematik

Sammensattefunktioner

21. december 2020 af Helen123 - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg g(f(1)) ved at bruge tabellen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2020 af StoreNord

f(x)=x-1
indsæt den i g(x)


Svar #2
21. december 2020 af Helen123

Er ikke helt med hvorfor er f(x) = x-1? Er det fordi at f(x) også kan være f(x) = x+0


Svar #3
21. december 2020 af Helen123

Er g så g(x) = x+2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. december 2020 af StoreNord

Plot punkterne ind i Geogebra eller på ternet papir. Så er det nemmere at se at f(x) er en ret linje.

Men g(x) er en parabel.


Svar #5
21. december 2020 af Helen123

Jeg bestemmer f(1) vha. den første tabel og får
f(1) = -1, men hvad så efter? hvordan kan -1 indsættes i g


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. december 2020 af ringstedLC

Det spiller ingen rolle, hvilken slags funktioner det er. Læs lige tabellen rigtigt!

\begin{align*} f(1) &= x_0=\;? \\ g(x_0) &=\;? \end{align*}


Svar #7
21. december 2020 af Helen123

f(1) = 0

g(0) = 2 


Svar #8
21. december 2020 af Helen123

Ja, det var mig, der ikke lige fik kigget det rigtige sted. Men problemet er stadig jeg ikke kan se pointen.

Løsning: 

Jeg bestemmer f(1).  f(1)=0

Jeg finder x=0 i tabellen for g, da jeg stadig vil finde g(f(1)

Er det matematiske svar så g(f(1) = 2?


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. december 2020 af ringstedLC

Ja. Vi har haft opgaven med flere underspørgsmål for ikke så længe siden, men jeg kan desværre ikke finde. Prøv om du kan, hvis der er flere spørgsmål.


Skriv et svar til: Sammensattefunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.