Fysik

M31 Sky Tower: mekanikopgave

03. januar 2021 af Krollo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Hvilken formel skal man bruge i c)? Har allerede udregnet a) og b) således:

a)
 s=\frac{v^2}{2*g}=\frac{(94\frac{km}{t})^2}{2*9,82\frac{m}{s^2}}=35m
b)
F=m*a=m*4*g=78kg*4*9,82\frac{m}{s^2}=3,0kN

Tak på forhånd :) Ville være fedt, hvis nogen også kunne tjekke, om a) og b) er rigtige?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2021 af mathon

         \small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\& \begin{array}{lllll} \textup{Kraft mod nettet:}&F_{\textup{mod net}}=m\cdot g=\left ( 78\;kg \right )\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )=765.96\;N \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2021 af ringstedLC

b) Drengen påvirker nettet med g · m.

c) I nettet bremses (acc. opad) han med 4g. Turen inddeles i to tidsintervaller og der bruges:

\begin{align*} v(t)-{v_0}^2 &= \tfrac{1}{2}\cdot a\cdot t^2+v_0+s_0 \\ \text{I faldet}:v_0&=0\,\tfrac{m}{s}\;,\;a=g\;,\;s_0=0\,m\;,\;t=t_{fald} \\ \text{I nettet}:v_0&=94\,\tfrac{km}{t}\;,\;v_t=0\,\tfrac{km}{t}\;,\;a=-a_{net}\;,\;s_0=0\,m\;,\;t=t_{net} \\ \text{Tid, ialt}:T &= t_{fald}+t_{net} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2021 af mathon

         \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{c)}\\& \begin{array}{lllll} \textup{Beregning af tid}\\ \textup{indtil hastigheden}\\ \textup{er 0 \textbf{f\o rste} gang:} \\& \begin{array}{lllll} t_1=34.7114\;m=\frac{1}{2}\cdot g\cdot {t_1}^2\\\\ t_1=\sqrt{\frac{2\cdot \left ( 34.7114\;m \right )}{9.82\;\frac{m}{s^2}}}=2.66\;s\\\\\\ v = v_0+\left (-3g \right )\cdot t_2\\\\ 0 = v_0+\left (-3g \right )\cdot t_2\\\\ 3g\cdot t_2=26.1111\;\frac{m}{s}\\\\ t_2=\frac{26.1111\;\frac{m}{s}}{3\cdot\left ( 9.82\;\frac{m}{s^2} \right )} = 0.89\;s\end{array}\\\\\\ \textup{samlet tid:}&t_{samlet}=t_1+t_2\\\\& t=t_1+t_2=\left ( 2.66\;s \right )+\left (0.89 \;s \right )\\\\\\& t_{samlet}=3.55\;s \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: M31 Sky Tower: mekanikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.